Αρχική --- Το Σχολείο μας --- Νέα - Ανακοινώσεις (rss) --- Σύλλογος Γονέων --- Σύνδεσμοι --- Επικοινωνία |
Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (Ε1) |
![]() |
![]() |
![]() |
Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013 20:57 |
Η 21η Μαρτίου είναι μια διπλή επέτειος. Καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, αλλά και ως παγκόσμια ημέρα ποίησης. Προσπαθώντας να συνδυάσουμε τις δύο αυτές επετείους, διαβάσαμε στην τάξη μας αντιρατσιστικά ποιήματα, ενώ συνθέσαμε και δικά μας, τα οποία σας παρουσιάζουμε. Μην σε νοιάζει αν είμαι άλλο χρώμα, είμαι κι εγώ σαν κι εσένα, έχω τις ίδιες ανάγκες με σένα. Γιατί με θεωρείς ξένο; Ξένος είναι αυτός που δε σέβεται τη χώρα σου, τη γη σου. Τη γη που σημαδέψαμε με γραμμές, που ονομάσαμε σύνορα. Εγώ σέβομαι τη χώρα που με φιλοξενεί. Έλα να γίνουμε φίλοι, να βαδίσουμε χέρι χέρι και να δώσουμε ένα μάθημα σ? ολόκληρη την ανθρωπότητα. Χριστίνα Ηλιού Ιωάννα Γιαννακοπούλου
Μπορεί να μην είμαι λευκός σαν εσένα, μπορεί να μην έχουμε την ίδια θρησκεία, αλλά έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Ανάγκη για φαγητό, αγάπη, φροντίδα. Έχω κι εγώ μητέρα και πατέρα όπως εσύ, που όμως δεν μπορούν να με προστατέψουν απ? αυτούς που με βλέπουν άσχημο, μαύρο, ανάπηρο. Αγγελική Δημοπούλου Εγώ πιστεύω σε διαφορετικό Θεό. Έχω άλλο χρώμα. Γεννήθηκα και κατάγομαι από άλλη χώρα. Μιλώ άλλη γλώσσα. Έχω διαφορετικό χαρακτήρα. Είμαι όμως άνθρωπος όπως εσύ. Το να είναι κάποιος διαφορετικός, δε σημαίνει ότι είναι και ανύπαρκτος. Γιατί λοιπόν μου φέρεσαι σαν να μην υπάρχω; Παναγιώτα Δήμου Μπορεί να είμαι κοντός κι εσύ να είσαι ψηλός, μπορεί να είμαι μαύρος ενώ εσύ λευκός.
Εσύ έχεις δικαιώματα, λοιπόν, έχω κι εγώ. Εσύ παίρνεις διπλώματα, αυτό θέλω κι εγώ.
Αν και με λες άσχημο, έχω όμορφη ψυχή. Σε αντίθεση με σένα, εχθρέ μου, ρατσιστή. Λουκάς Δημητρόπουλος
Εσύ είσαι άσπρος κι εγώ είμαι μαύρος. Εσύ μέσα στο σπίτι σου σώος κι αβλαβής, κι εγώ μέσα στο κρύο χωρίς στέγη, χωρίς τροφή. Γιατί εσύ να 'χεις φίλους που για μένα είναι εχθροί; Γιατί να 'χεις τα πάντα κι εγώ ούτε ψωμί; Μπορεί να είμαι από άλλη φυλή, αλλά όλοι έχουμε μία ψυχή. Κωνσταντίνος Κατωπόδης
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 22:21 |