Αρχική --- Το Σχολείο μας --- Νέα - Ανακοινώσεις (rss) --- Σύλλογος Γονέων --- Σύνδεσμοι --- Επικοινωνία |
Παγκόσμια ημέρα ποίησης (ΣΤ) |
![]() |
![]() |
![]() |
Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 20:30 |
Παγκόσμια ημέρα ποίησης η 21η Μάρτη και καθώς η ποίηση... μπήκε στη ζωή μας με το πρόγραμμα "Η ποίηση στη ζωή μας" που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης στο Α΄τετράμηνο, παραθέτουμε κάποια από τα ποιήματά τους: Το τρένο των αναμνήσεων Με το τρένο του μυαλού μου ταξιδεύω και θυμάμαι όσα ζήσαμε εδώ. Αναμνήσεις αξέχαστες για εμένα απ' της Κορίνθου το 2ο δημοτικό. Γέλια, τραγούδια και φωνές ακούω σε κάθε στάση και βλέπω εικόνες που με λόγια δεν μπορεί κανείς να περιγράψει. Γίναμε φίλοι εμείς, καλοί, από την πρώτη τάξη και όσος καιρός κι αν πέρασε, αυτό δεν έχει αλλάξει. Το σχολειό αυτό ποτέ, εγώ δε θα ξεχάσω, μες την καρδιά σα θησαυρό, για πάντα θα φυλάξω. Ελπίδα Η ποίηση στην καρδιά μου Την ποίηση στην καρδιά μου κρατώ για να δίνω συναισθήματα σ' αυτούς που αγαπώ. Αν όμως θέλει να βγει από κει, μετά χαράς θα τα βγάλω στη στιγμή. Κλαίρη Ταξιδεύοντας στην πόλη την παλιά Βγήκα στην πόλη να ξεχάσω τα χρόνια τα παλιά, κάποτε θα ζήσω δίχως μοναξιά, στην έρημη την πόλη τη μαύρη από λεφτά.
Μυστήρια θ' ανακαλύψω στην ακροθαλασσιά, θα 'θελα να ζήσω χωρίς αφεντικά. Του έρωτα την πόρτα πήγα να χτυπήσω, δίχως άλλη ευκαιρία, να αναζητήσω. Μαρία Ελένη Το σχολείο μου Σαν ξυπνώ κάθε πρωί, το πάπλωμα πετώ και τρέχω για πρωινό. Ντύνομαι σα σίφουνας, να πάω στο σχολειό.
Στο δρόμο για το σχολείο, με τις φίλες συζητώ. Φτάνοντας εκεί, λαχτάρα με πιάνει μαγική.
Στην τάξη μπαίνω με χαρά, το μάθημα αρχίζει, με τη γλυκιά δασκάλα μας, γνώσεις να μας γεμίζει. Κι όταν το κουδούνι για διάλειμμα χτυπά, όλοι στο προαύλιο τρέχουν με χαρά. Νεφέλη Ελλάδα μου όμορφη Η όμορφη η χώρα μας, η πολυστολισμένη, που έχει τόσα πράγματα, που είναι φαντασμένη. Ευτυχία Οι πρώτες μέρες στο σχολείο Το πιο ωραίο σχολείο που 'χω δει είναι το 2ο δημοτικό. Έχει μεγάλη, τεράστια αυλή, που μου 'κανε εντύπωση πολλή.
Αυτό το σχολείο μού άρεσε αρκετά και νόμιζα πως ήταν όλα ιδανικά. Μετά από δυο μέρες γνώρισα παιδιά, που ήταν τόσο, μα τόσο ευγενικά. Νίκος Ενέργεια καθαρή Η ενέργεια του νερού είναι υδροηλεκτρική, στα φράγματα οι γεννήτριες παράγουν στη στιγμή. Αν θέλεις ζεστασιά, βάλε φωτοβολταϊκά και κλείσε πια τα κλιματιστικά.
Όλα αυτά τα προσφέρει ένα αστέρι, ήλιο το λένε και ζεσταίνει όλα τα μέρη.
Οι γεννήτριες, που είναι στο βουνό, κοστίζουν ακριβά, μα είναι για καλό. Η απόσβεση του χρέους γίνεται στη στιγμή, αρκεί να έχει αέρα με ορμή.
Ενέργεια καθαρή, η μόνη ελπίδα για τη γη, για εξοικονόμηση πολλή, βοήθα τώρα και εσύ. Κωνσταντίνος - Φίλιππος- Λουκάς 25η Μαρτίου Η 25 η Μαρτίου ήρθε, βρε παιδιά και γιορτάζει το σχολείο για τη λευτεριά.
Κάθε χρόνο μια γιορτή από τα παιδιά, που λένε ποιήματα εμψυχωτικά.
Κι η Ελλάδα εδώ μαζί με την Ιστορία, να ψάχνουν στα ερείπια για την Ελευθερία.
Η παρέλαση ετοιμάζεται από τους γυμναστές κι οι δασκάλες ετοιμάζουνε σκετς επιτυχές.
Η παράσταση αυτή θα μου μείνει στην ψυχή, γιατί είχε επιτυχία, αλλά δουλειά πολλή. Χριστίνα
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 08:01 |